We hebben tijd genoeg!

We hebben tijd genoeg!

door May Schoeber – Stresscoach Amsterdam

Heb jij wel eens een workshopTimemanagement gevolgd? En leerde je daar ook werken in schema’s en structuren? Zodat het allemaal wat efficiënter zou worden wat je deed? En vroeg jij je na die workshop ook teleurgesteld af: is dit nou de oplossing van mijn probleem?

Ik wel in ieder geval. Want ik ken het goed: te veel ballen in de lucht, de berg niet meer kunnen overzien, voortdurend rondlopen met lijstjes in mijn hoofd. En omdat ik het zelf zo goed kende en omdat ik er ook zo de balen van had, ben ik blijven zoeken naar wat wél werkt. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen:

Timemanagement gaat niet over efficiënter werken. Timemanagement gaat vooral over kiezen.

Ik ben natuurlijk niet de enige die tot die conclusie kwam. Maar.. waarom maken we dan nog steeds lijstjes? Waarom hebben we dan nog steeds te vaak het gevoel over te lopen? Of niet toe te komen aan wat we werkelijk belangrijk vinden? Waarom zijn er zoveel mensen met burnout-klachten?

Misschien omdat het nog niet zo eenvoudig is helder te krijgen wat écht belangrijk voor je is. Om te bepalen waar je nou eigenlijk voor staat. Wat je missie is en wat je kernwaarden zijn. En om je daar dan vervolgens door te laten leiden. Want alleen weten wat je wilt is niet genoeg. Je moet het ook doen!

Om je te inspireren bij je zoektocht naar het antwoord op de vraag wat jij het belangrijkste vindt in het leven, geef ik je hierbij de resultaten van een onderzoek van Kelly Turner. Zij is psychotherapeute en wetenschapster. Zij onderzocht wat meer dan 1000 mensen, die  wonderwel herstelden, met elkaar gemeen hadden. Dit is wat ze ontdekte.

Deze mensen hadden geleerd:

  • directeur te worden van de BV ‘Ik’; ofwel de regie over hun leven in de hand te nemen,
  • dat geen enkele emotie het waard is vast te blijven houden. Ook de positieve niet,
    te luisteren naar hun intuïtie,
  • gezonder te eten,
  • zoveel mogelijk de kans te grijpen om te lachen en te genieten,
  • familie en vrienden te koesteren,
  • hun dromen vaker te volgen,
  • stil te staan, door te bidden, mediteren, visualiseren of gewoon regelmatig in de zon te zitten,
  • én .. dat alles mogelijk is.

Dit hielp hen uiteindelijk bij hun herstel.

We hebben tijd genoeg.

Als we de moed hebben zelf aan het roer te gaan staan en kiezen voor wat voor ons belangrijk is.

Lukt het je niet om dat voldoende helder te krijgen? bel (06 1540 6851) of mail (mail@mayschoeber.nl) me voor een afspraak.

Share