Over May Schoeber

Over May Schoeber

Levenslust

Net als veel van mijn cliënten heb ik ervaring met stressklachten. Precies op mijn 25e verjaardag kreeg ik een burn-out. In die tijd bestond deze term nog niet en er was dan ook niemand die kon verklaren wat er met mij gebeurde. Evenmin was er een adequate therapie waarmee mijn klachten zouden afnemen. In plaats daarvan namen ze juist toe en ik veranderde snel van een intelligente, veelbelovende jongedame in een steeds ziekere patiënt. Dat was het begin van mijn hardnekkige zoektocht naar herstel, want ik kon me niet bij deze situatie neerleggen. Ik denk altijd dat mijn levenslust daarvoor te groot is.

Vicieuze cirkelSpiley-Powershoot-May_corjv1

Het duurde ongeveer 10 jaar voor ik tijdens een wandeling met een vriendin constateerde dat ik weer gezond was. Die burn-out heeft dus een enorme impact op mijn leven gehad. Het goede nieuws is dat ik met vallen en opstaan heel veel geleerd heb over stress, over hoe wij mensen (niet) functioneren en vooral over hoe wij kunnen leren floreren. Over hoe wij in een vicieuze cirkel terecht kunnen komen die ons steeds verder wegvoert van een gelukkig leven.

De beste versie van jezelf

Vanaf het moment van mijn herstel ben ik steeds meer mijn ervaringen gaan transformeren met als doel mensen met stressklachten te begeleiden zodat ze weer goed in hun vel komen. Ze te leren de negatieve vicieuze cirkel te doorbreken, te genieten van hun eigen unieke talenten en van het leven zelf. Zodat ze de beste versie van zichzelf worden voor het welzijn van ons allemaal.

Praktisch, positief en persoonlijk

‘A joyful life is an individual creation that cannot be copied from a recipe’ ― Mihaly Csikszentmihalyi

Elke mens is anders, daarom verschilt ook de aanpak en de inhoud van elk traject en elke training. Maar mijn aanpak is altijd persoonlijk, praktisch en positief. Ik ben gericht op het ontwikkelen van het zelfsturend vermogen van mijn cliënten en daarmee op duurzame oplossingen. Het gedachtegoed van de positieve psychologie vind ik erg inspirerend.

Ze is gelicenseerd Heartmath Provider; ze is daarnaast lid van de Noloc (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals) en de ViV (beroepsvereniging voor professionele therapeuten) en onderschrijft hun gedragscode.

Logo Noloc   Heatmath licensed provider    logoVIV
Soffos keurmerk
 


Stresscoach Amsterdam – Minder stress, meer plezier


Share